10 dingen die je vast nog niet wist over borsten

10 dingen die je vast nog niet wist over borsten

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Borsten zijn er in alle maten en vormen. Voor de een zijn ze praktisch, voor de ander weer enorm sexy. Maar wist je dat de gemiddelde borst 1,5 kilo weegt? En ooit gehoord van cup 102ZZZZ? Wij doken het internet op en vonden 10 verrassende wist-je-datjes over je beste vriendinnen. Benieuwd of je ze allemaal wist!?

10 dingen die je vast nog niet wist over borsten

#1 ZE ZIJN NIET SYMMETRISCH

Misschien was het je nog niet opgevallen maar het is echt waar: je borsten zijn nooit gelijk aan elkaar! Het meest symmetrisch zijn ze tussen de 14e en 16e dag van je menstruele cyclus.

 

#2 ZE KUNNEN ZOMAAR EEN CUPMAAT GROEIEN

De grootte van je borsten wisselt van dag tot dag. Er zijn zelfs vrouwen die vlak voordat ze ongesteld worden hun borsten met een hele cupmaat zien groeien. En als wij de auteurs van ‘Sex Matters for Women’ mogen geloven, kan de boezem tot 25% groeien als de vrouw enorm opgewonden is.
 

#3 DE LINKERBORST IS MEESTAL GROTER

Het is een voor veel experts een mysterie maar het is echt waar. Links is vaak beter bedeeld dan rechts. De theorieën lopen uiteen van hormonale verschillen tussen de linker- en de rechterkant van je lichaam, tot de voorkeur van moeders om het liefst met links borstvoeding te geven.
 

#4 ZE ZIJN VAAK DE EERSTEN DIE AANGEVEN DAT JE ZWANGER BENT

Gevoelige borsten en tepels zijn vaak de eerste tekenen van een zwangerschap. Je borsten zijn zich namelijk al vrij snel aan het voorbereiden op het geven van borstvoeding. Bij sommige vrouwen is deze gevoeligheid zo groot dat zelfs een lichte aanraking al super vervelend kan zijn.
 

#5 ZE ONTKOMEN NIET AAN ZWAARTEKRACHT

Jammer dames, maar ook jouw borsten vallen uiteindelijk ten prooi aan zwaartekracht. Maar wie lief is voor haar ronde vriendinnen zal zien dat ze ook liefde teruggeven. Stop alsjeblieft met roken, smeer ze geregeld al masserend in met bodylotion en het allerbelangrijkste: draag een goede BH (zeker tijdens het sporten)!

10 dingen die je vast nog niet wist over borsten

 

#6 BORSTMELK IS EIGENLIJK BEST GAAF

Borstmelk is wat ons betreft het allerbeste dat je je baby kunt geven. Maar wat jullie waarschijnlijk niet weten, is dat de melk uit maar liefst 20 openingen van de tepel komt. Bizar! En had je al gehoord dat een baby zijn moeder herkent aan de geur van de melk?
 

#7 JE KUNT KLAARKOMEN DANKZIJ JE TEPELS

Buiten het feit dat tepels erg praktisch kunnen zijn, zorgen ze voor een aantal vrouwen zelfs voor een orgasme. Het stimuleren van de tepels is daarnaast ook nog eens bewezen goed te zijn voor je relatie.
 

#8 DE GEMIDDELDE BORST WEEGT EEN HALF PAK SUIKER

Pfff het idee dat je met een kilo in je BH loopt, voelt gelijk als een enorme last. Maar er zijn dus veel vrouwen die twee keer een halve kilo aan borst hebben. Een leuk weetje: de gemiddelde BH kan tussen de 250 gram en 10 kilo dragen.
 

#9 IEDEREEN KIJKT NAAR BORSTEN, JA OOK JIJ!

Volgens een onderzoek, dat in 2013 uitgevoerd is, kijken zowel mannen als vrouwen naar de borsten van een ander. Aan de hand van eye-tracking konden wetenschappers achterhalen dat mannen alleen wel iets langer op borstniveau bleven hangen dan vrouwen. Maar dames, ook jullie kijken dus graag. Waar of niet?
 

#10 DE GROOTSTE BORSTEN WEGEN 25 KILO ELK

Op haar negende begonnen de borsten van Annie Hawkens al met groeien en artsen gaven haar al snel het advies om ze te laten verkleinen. Maar ze wees alle goedbedoelde adviezen af omdat ze nou eenmaal niet aan de natuur wilde tarten. Annie staat al sinds 2009 in het Guinness Book of Records met haar maar 102ZZZZ. Wie biedt meer?
 
Nog iets toe te voegen? Laat het ons weten!
 

BRONNEN

http://thechart.blogs.cnn.com/2011/08/05/what-the-yuck-can-pms-change-your-boob-size/
http://www.salliefoley.com/
https://www.newbeauty.com/hottopic/blogpost/9898-breast-sizes-asymmetry/
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/117886-wat-zijn-de-eerste-zwangerschapssymptomen-of-verschijnselen.html
https://www.menshealth.com/sex-women/nipple-orgasm
https://link.springer.com/article/10.1007/s11199-013-0316-x
https://www.viva.nl/video-2/video-veertien-grappige-feiten-borsten/

The post 10 dingen die je vast nog niet wist over borsten appeared first on Pabo Magazine.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven