Wel of geen BH dragen?  – Voor beide valt wat te zeggen.

Wel of geen BH dragen?  – Voor beide valt wat te zeggen.

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Wel of geen BH dragen? – Voor beide valt wat te zeggen.

De een vindt het dragen van lingerie gewoonweg sexy en de ander heeft er baat bij vanwege de grootte van haar borsten. Sommigen voelen zich daarentegen vrijer als ze er juist géén dragen of vinden dat het zelfs onnatuurlijk is om je borsten in te pakken.

Er zijn tal van redenen te noemen waarom je een BH zou moeten dragen en waarom niet. Maar wat is nu ‘goed’? Wij plozen het internet voor je uit op zoek naar het antwoord. Wij vonden 5 voordelen voor het dragen van een BH en 5 voordelen voor het lekker vrij laten van je borsten. Oordelen of je je de BH aan de wilgen hangt, is aan jou :-).

De 5 voordelen van het dragen van een BH

1. Het is comfortabel

Of je nu wel of niet een grote bos hout voor de deur hebt, een BH zorgt dat het allemaal stevig en comfortabel zit. Bedenk je vooral eens hoe het aanvoelt als je gaat sporten of rennen… niet heel erg relaxed zo’n borst in je nek ;-).

2. Het voorkomt nek- en rugklachten

Je kunt je voorstellen dat als je je borsten laat hangen, ze door het gewicht je nek en rug belasten. Zeker als je bedenkt dat een gemiddelde borst 1,5 kilo weegt. Daarom is een goede BH nuttig om de boel te ondersteunen en de rest van je bovenlichaam te ontlasten.

3. Het ziet er goed uit

Heb je wel eens een vrouw gezien zonder een BH onder haar shirt? Sommigen kunnen het hebben maar over het algemeen ziet het er toch niet heel erg fashionable uit. Overigens kan een verkeerde maat BH er ook niet echt mooi uitzien. Laat je dus goed adviseren als je graag strakke shirtjes draagt.

Wel of geen BH dragen? – Voor beide valt wat te zeggen.

4. Goed voor je zelfvertrouwen

Een mooie BH zal menig partner doen smelten. Een fijn compliment! Niet te vergeten dat je je ook erg zelfverzekerd kunt voelen met een mooi setje onder je kleding aan. Het idee dat jij alleen weet wat je draagt, is super sexy en is goed voor je zelfvertrouwen.

5. Een maatje groter is zo gepiept

Size doesn’t matter. Maar soms wil je net even wat meer decolleté of wat meer vulling. Er zijn zoveel vormen BH’s te verkrijgen en dat maakt het ook zo leuk! En het is toch wel wat goedkoper en veiliger dan een chirurgische ingreep.

 

De 5 voordelen van het NIET dragen van een BH

1. Het voelt lekker vrij

We worden opgevoed met het idee dat het dragen van een BH net zo gewoon is als het dragen van een onderbroek. Maar jij kunt vast ook beamen dat af en toe een dagje zonder BH heel bevrijdend kan voelen. Daarbij is het bewezen dat het wat vaker vrijlaten van je borsten ook goed is voor je bloedsomloop.

 

2. Het is goed voor je huid

Een BH kan er voor zorgen dat je huid niet lekker kan ademen. De banden zitten (strak) om je lijf en op sommige plekken kunnen er dus bacteriën ophopen. Regelmatig je BH in de was gooien is dus niet alleen fris maar ook voordelig voor je huid.

 

3. Geen druk op je schouders

Het hangt er natuurlijk van af wat voor gewicht je in de BH hebt hangen, maar die bandjes zijn bij wie dan ook niet altijd even fijn. Sommige vrouwen ervaren hoofdpijn en duizeligheid bij het te lang dragen van een BH. Wat ons betreft dus zo vaak mogelijk uit dat ding.

 

Wel of geen BH dragen? – Voor beide valt wat te zeggen.

4. Het is goed voor de portemonnee

Een goede BH kost wel een paar centen. Als je het echt goed wilt doen, ben je zo tussen de 50 en 100 euro bij een speciaalzaak kwijt. En of het per se zo duur moet?

 

5. Ze zeggen dat ze groter worden

Veel vrouwen kopen een push-up of gevulde BH om optisch een maatje groter te krijgen. Maar wat wij tegenkwamen op diverse websites is dat geen BH dragen de borsten groter maakt. Het zou liggen aan het feit dat de spieren niet ontwikkelen als je ze inpakt en ze dus niet steviger worden. Hmmm… benieuwd of iemand dit ervaren heeft en deze bewering kan staven?

Als je dan toch voor een BH gaat, kies dan wel voor de juiste maat

Maar liefst 60% van de vrouwen draagt een verkeerde maat BH. Wij schrokken daar wel een beetje van! Ga eens bij jezelf na: zitten de bandjes wel lekker? Heb je wel eens hoofdpijn bij het dragen van die ene BH? En ook niet onbelangrijk: hoe ziet jouw buste er op foto’s uit.
Ook al zijn je borsten nog zo klein of ziet een strakke BH er sexyer uit dan een wat lossere.
Ga je voor de perfect zittende BH dan moet je goed laten opmeten.

Wel of geen BH dragen? – Voor beide valt wat te zeggen.

En zorg ervoor dat je de boel af en toe lekker los gooit. Gewoon standaard bij thuiskomst je BH uit, de borsten een beetje masseren en chill laten hangen. Slaap zeker nooit met een BH aan! En? Wat wordt het voor jou? Laat je reactie hieronder achter. Wij zijn benieuwd wat jouw beweegredenen zijn.

Inspratiebronnen voor dit artikel:
Libelle

The post Wel of geen BH dragen?  – Voor beide valt wat te zeggen. appeared first on Pabo Magazine.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven