Facesitting: met je billen op iemands gezicht zitten!

Facesitting: met je billen op iemands gezicht zitten!

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Facesitting: met je billen op iemands gezicht zitten!

Facesitting is een seksuele handeling waarbij één persoon op het gezicht van de ander gaat zitten. Wanneer een vrouw op het gezicht van een man gaat zitten wordt over ‘queening’ gesproken. Neemt een man plaats op het gezicht van een vrouw, dan spreekt men over ‘kinging’. Facesitting komt veel voor binnen BDSM, waarbij sprake is van dominantie en onderwerping, hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn. In deze blog gaan we dieper op deze seksuele handeling in!

Facesitting en BDSM

Facesitting is een populaire handeling binnen BDSM. Het is voor de bovenste partner een manier om haar of zijn submissive te domineren en te vernederen. Bij de persoon die bovenop plaatsneemt, kan zowel de anus als het geslacht oraal worden gestimuleerd. De positie laat ook de handen van de onderste partner vrij, om andere erogene zones (bijvoorbeeld anus, tepels, scrotum etc.) te stimuleren. Het maakt hierbij niet uit in welke richting de bovenste partner is gepositioneerd.

Het ontnemen van het zicht kan door beide partners als opwindend ervaren worden, evenals het gewicht van de Dominant(e) en zijn of haar lichaamsgeuren. De onderdanige kan daarnaast worden vastgebonden, om ook de bewegingsvrijheid te beperken. De sub is dan volledig overgeleverd aan de Dominant. In sommige gevallen is alleen het lichaamsgewicht al genoeg om hem of haar omlaag te houden.

De meest voorkomende redenen waarom mensen aan facesitting doen zijn:

  • Voor haar seksuele plezier
  • Voor zijn seksuele plezier
  • Voor seksueel plezier van beide partners
  • Om dominantie over de submissive te uiten
  • Om de submissive te vernederen

Wat moet ik weten voor ik begin met facesitting?

De bovenste partner knielt bij facesitting met gespreide benen over zijn of haar gezicht heen. Als Dominante partner heb je veel controle over de mate en de plek waar je gestimuleerd wilt worden. Wanneer de Dominant(e) steviger oraal gestimuleerd wil worden, kan hij of zij bijvoorbeeld dichter met het geslacht richting de mond van de sub bewegen.

Waar moet je op letten?

Hoewel vaak onbedoeld, kan het zijn dat je als onderdanige zonder lucht komt te zitten. Wanneer de sub wel met opzet beperkt wordt in het ademhalen spreekt men van smothering. Dit is echter niet gebruikelijk bij facesitting. Om dit te voorkomen kan de sub de handen onder het achterwerk van de partner plaatsen. Deze kan de partner dan een beetje omhoog liften, wanneer hij of zij problemen krijgt met de ademhaling. Zorg dat jullie beiden een signaal afspreken waarmee de onderste partner kan aangeven dat hij lucht nodig heeft.

Facesitting hulpmiddelen

Soms wordt bij facesitting gebruik gemaakt van speciaal hiervoor bestemd meubilair, zoals een smotherbox of queening stoel. Dit zijn lage stoelen die over het gezicht van de onderdanige passen en een opening hebben voor genitale of anale stimulatie van de Dominant(e). De persoon die hierin plaatsneemt kan geen kant op omdat het meubel vanaf de nek wordt tegengehouden. De zitting zorgt ervoor dat de Dominant(e) zijn of haar bekkenbodem nog beter kan ontspannen. Bij queening zorgt dit ervoor dat de binnenste schaamlippen beter bereikt kunnen worden. Bij een Dom hangen zijn penis en scrotum door de opening van het zitvlak.

Facesitting: met je billen op iemands gezicht zitten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven