Onder de noemer heftig: ballbusting

Onder de noemer heftig: ballbusting

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Onder de noemer heftig: ballbusting

Iedere man heeft het wel eens meegemaakt. Onbedoeld een trap krijgen in de ballen. Voor velen een zeer akelig gevoel. Toch bestaat binnen de BDSM een subgenre waarbij het martelen van de testikels centraal staat: ballbusting. Hoe gaat dat dan precies? En waar moet je op letten? Wij leggen uit!

Wat is het?

Ballbusting is een vorm van Cock and Ball Torture (CBT), waarbij de man getrapt, geslagen of geknepen wordt in de testikels. Ook kunnen de testikels strak worden gebonden. Oorspronkelijk was het erg populair in Japan, waar het Tamakeri wordt genoemd. De ballen van de man zijn zeer gevoelig. Dit zorgt er voor dat met weinig moeite, relatief veel pijn kan worden veroorzaakt. De Ballbuster is degene die dit uitvoert. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de handen (vuisten), voeten of knieën. Ook kan er gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als paddles, bullwhips of floggers.

Het genot van ballbusting

De testikels zijn een gebruikelijk onderdeel van een sub’s lichaam om te gebruiken door de Dom, aangezien het symbool staat voor de mannelijke seksualiteit. De fixatie op de mannelijke geslachtsdelen kan erg opwindend zijn voor de Dom. Daarnaast kunnen ballbusters enorm genieten van het gevoel van macht dat vrijkomt wanneer ze een sub dermate pijnigen, dat hij op de knieën valt. Het masochistische karakter wordt als opgewonden ervaren. En juist ook omdat er zo weinig moeite voor nodig is, kan dit extra plezierig zijn voor de Dom.

Voor mannen die een ballbusting ondergaan, kan eveneens sprake zijn van genot. Sommige mannen raken opgewonden van het vernederende en kwetsbare karakter dat ballbusting heeft. Ze voelen zich onderdanig aan de ballbuster en kunnen genieten van het idee dat ze gedomineerd worden. Tevens hebben veel mannen die een voorkeur hebben voor ballbusting, een seksuele voorkeur voor schoenen, laarzen, voeten of benen.

Ballbusting zelf kan extreem pijnlijk zijn. Wanneer het lichaam pijn ervaart, wordt het stofje endorfine in de hersenen afgegeven. Dit stofje kan zorgen voor een gevoel van seksueel genot. Zeker wanneer de man al opgewonden is. Het is zelfs mogelijk om tijdens het ondergaan van ballbusting tot een orgasme te komen.

Hier moet je op letten

Ballbusting is een consensuele daad, waarbij beiden partijen duidelijk hun rol kennen. Toch moet men goed weten wat men doet bij ballbusting, omdat het zeker gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Zo is er een kans op testiculair trauma, waarbij er permanente schade is aan de testikels. Er zijn gevallen bekend waarbij de man onvruchtbaar is geworden door de blijvende schade. Daarnaast kan door teveel kracht de penis breken, wanneer deze in erectie is. Medisch ingrijpen is dan noodzakelijk. Ballbusting kan dus gezien worden als extreem heftig en valt daarom onder ‘edgeplay’. Het is daarom noodzakelijk om ballbusting veilig uit te voeren. Goede kennis van de anatomie en mogelijke blessures van de penis is raadzaam.

Onder de noemer heftig: ballbusting

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven