Kidnapped: een rollenspel vol overmacht

Kidnapped: een rollenspel vol overmacht

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Kidnapped: een rollenspel vol overmacht

Kidnapping is een rollenspel wat vaak gespeeld wordt binnen de BDSM. Dit rollenspel biedt unieke machtsverhoudingen, en eindeloze mogelijkheden tot variatie. De kidnapper heeft de gekidnapte compleet in zijn of haar macht. Een spannend spel, waar wij je graag meer over vertellen.

Wat is kidnapping binnen de BDSM

De term kidnapping, ken je waarschijnlijk vooral uit het NOS journaal. Er wordt van een kidnapping gesproken wanneer iemand ontvoerd is en er vervolgens om losgeld gevraagd wordt. Oorspronkelijk sloeg dit op kinderen, maar tegenwoordig wordt deze term veel breder gebruikt. In de BDSM is kidnapping een rollenspel. In dit rollenspel wordt er iemand ontvoerd. Hoewel deze ontvoering ook al erg spannend kan zijn, draait het spel om wat er ná de ontvoering gebeurt. De machtsverhouding die dan ontstaat is namelijk uniek. De kidnapper heeft alle macht en de gekidnapte staat onder ‘dwang’.

De gekidnapte zal gemakkelijker bepaalde handelingen uitvoeren waar hij of zij zich normaal voor zou schamen. Omdat de gekidnapte niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn of haar acties, is dit makkelijker. De gekidnapte staat immers onder ‘dwang’. Voor de kidnapper is het spel opwindend, omdat deze in het dagelijks leven geen mensen overmeestert met geweld. Tenminste, daar gaan we voor het gemak maar even vanuit.

Hier moet je op letten

Voor je aan dit rollenspel begint, moet je duidelijke afspraken maken met je partner. Wanneer er geen wederzijdse instemming is, is dit geen rollenspel maar een strafbaar feit. Net als bij elk rollenspel, doe je er goed aan om een stopwoord af te spreken. Vergeet ook niet om duidelijk af te spreken wat wel en niet de bedoeling is binnen het spel, om te voorkomen dat je uit je rol valt. Dus maak bijvoorbeeld de afspraak dat er niks gebeurt op het gebied van anaal, of bijvoorbeeld wat de grenzen zijn van fysiek geweld.

Het kan erg lastig zijn om een kidnap rollenspel te spelen. Vaak is de aanleiding van zo’n spel namelijk een langdurige fantasie. Deze fantasie is vaak al zo uitgebreid en specifiek, dat het lastig is om dit werkelijkheid te maken. Zo is het waarschijnlijk niet handig om het spel in het openbaar te spelen en moet je ook oppassen met het roepen om hulp. Je wilt natuurlijk niet dat je buren je spel komen verpesten omdat ze dachten dat er iets aan de hand was.

Om dit rollenspel tot een succes te brengen, is het goed om vrij blanco het spel in te gaan. Maar dus van te voren wel afspraken over bepaalde handelingen en een stopwoord. Maar laat het verloop van het spel wat meer in het midden, zodat er ruimte is om te improviseren. Het zal je spel geen goed doen wanneer je jouw fantasie probeert na te spelen.

Kidnapped: een rollenspel vol overmacht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven