Gunplay – een seksueel spel met wapens

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Gunplay – een seksueel spel met wapens

Je sub onder schot houden tijdens seksuele handelingen. Dit is slechts een voorbeeld van gunplay, een specifiek genre binnen de BDSM waar gebruik wordt gemaakt van een – al dan niet geladen – vuurwapen. Dit type spel vraagt om een grondige kennis van de risico’s dat het met zich meebrengt. Wij leggen uit wat het is en waar je op moet letten.  

Wat is gunplay

Gunplay is een seksueel spel waarbij een vuurwapen wordt gebruikt. Het vuurwapen kan gebruikt wordt worden als attribuut, maar er kan ook mee worden gepenetreerd, zowel vaginaal, anaal als oraal. Hoewel in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van een ongeladen wapen of nep wapen, komt het een enkele keer voor dat BDSM’ers spelen met een geladen wapen.

Waar komt het vandaan?

Seksueel aangetrokken worden tot vuurwapens wordt officieel hoplofilie genoemd. Deze term komt uit het Grieks en betekent letterlijk een liefde voor wapens (hoplon = wapen(rusting) en filie = liefde). Mensen die een gun fetisj hebben noemen zichzelf ook wel gun-seksueel. Hoewel een vuurwapen zelf als gevaarlijk wordt  beschouwd, richt de aantrekking zich vooral op het gevoel van gevaar en macht. De sub, waartegen een wapen kan worden gebruikt, kan tevens een opwindend gevoel ervaren door het intimiderende karakter en de angst die het spel bij de sub oproept.

Gunplay, een vorm van Edgeplay

In de BDSM wereld wordt gunplay gezien als een vorm van Edgeplay, een overkoepelende term voor typen kinks en fetisjen met een kans op fysieke of emotionele schade. Gunplay is één van meest risicovolle vormen van BDSM spel. Er rust daardoor nog een behoorlijke taboe op. In de meeste gevallen vervangt het wapen de penis, maar het kan ook daadwerkelijk als wapen worden gebruikt tijdens extreme scenario’s. Vaak gaat gunplay hand in hand met andere Edgeplay typen, zoals knife play en fireplay.

RACK: Risk Aware Consensual Kink

Gunplay valt onder RACK (Risk Aware Consensual Kink). Dit betekent dat beide partners bewust zijn van de risico’s die het spel met zich meebrengen. Tevens stemmen beide partners er in mee om gunplay uit te voeren. Vaak gaat dit type hand in hand met PRICK: Personal Responsibility Informed Consensual Kink. Hierbij legt men de nadruk legt de eigen verantwoordelijkheid van de spelers bij het spelen van mogelijk risicovolle scenario’s. Mocht er iets fout gaan, dan weten beide partners dat ze er beiden verantwoordelijk voor zijn. Het gebruik van een stopwoord is bij dit type spel dus van groot belang.

Hoe gebruik je een wapen tijdens de seks?

Een wapen kan op verschillende manieren worden geïntegreerd in het seksuele spel. De Dom kan de sub laten zuigen op het wapen, maar ook de sub oraal, anaal of vaginaal er mee penetreren. Een andere manier om een wapen te gebruiken tijdens een scenario is door de sub onder schot te houden. Hiermee wordt een intimiderend en machtsbelust gevoel opgewekt. In lijn met dit type spel ligt het spel waarbij tijdens seksuele handelingen daadwerkelijk wordt geschoten.

Hoewel in enkele gevallen gebruik wordt gemaakt van geladen wapens, kiezen de meeste BDSM’ers voor een ongeladen wapen of een nep wapen. In sommige gevallen wordt ingestemd om gebruik te maken van nep-bullets, waar mee geschoten kan worden.

Veilige opties voor gunplay

Een geladen wapen is voor veel velen een te gevaarlijke optie. Toch zijn er genoeg – meer veilige – alternatieven om van gunplay te genieten.

  • Gebruik van nep wapens
  • Spelen met gun dildo’s en bullet vibrators
  • Gebruik van airsoft guns, wanneer de wens is om ook pijn te creëren tijdens het spel. Dit vraagt wel kennis van hoe de gun bediend moet worden.

Gunplay – een seksueel spel met wapens

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven