Total Power Exchange: macht over alles!

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

In BDSM wordt Total Power Exchange afgekort naar TPE. In het Nederlands kan het vertaald worden naar ‘Totale machtsoverdracht’. De macht over de onderdanige ligt bij TPE volledig in handen van de Dominant(e). TPE hoeft niet alleen betrekking te hebben op de BDSM-relatie, maar kan ook toegepast worden in het dagelijks leven van de sub. In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over Total Power Exchange.

Wat betekent Total Power Exchange?

TPE is een term die vaak wordt gebruikt om BDSM-relatie tussen Dominant en submissive te beschrijven. Bij TPE geeft de onderdanige vrijwillig de volledige controle aan hun dominante partner, hetzij in een bepaalde situatie, gedurende een bepaalde periode, of voor altijd. Bij veel TPE relaties worden de beide rollen aangeduid met ‘eigenaar’ en ‘eigendom’.

Verschillende niveaus

Er zijn veel verschillende vormen van TPE-relaties in de BDSM-gemeenschap mogelijk. Sommige mensen gebruiken power exchange alleen tijdens een rollenspel, anderen gebruiken het in hun dagelijks leven. Bij Total Power Exchange is het een vereiste dat de onderdanige alle beslissingen overlaat aan hun dominante partner, zonder beperkingen en grenzen. Dit kan gaan over de kleding van de onderdanige, het dieet, of hoe hij of zij zich sociaal en op het werk dient te gedragen. In ruil voor de volledige overgave van zijn of haar onderdanige, is de dominante partner verantwoordelijk voor de gezondheid, veiligheid en het algemeen welzijn van zijn sub. Mocht de onderdanige zich niet aan de regels houden, dan volgt er vaak een straf. De consequenties die horen bij het niet opvolgen van de regels worden vaak vooraf tussen beide partijen vastgesteld in een BDSM contract.

Related: Bevestig je relatie met een BDSM contract!

tpe

Mocht de onderdanige het ergens niet mee eens zijn, dan moet eerst worden gevraagd of dit geuit mag worden. Het is echter aan de Dominant wat hiermee gebeurt. Volledige controle betekent ook dat de Dominant de bankzaken en de sociale contacten van de onderdanige beheerd. Wil je boodschappen doen, dan zal je daar eerst toestemming voor moeten vragen. De bonnetjes worden na afloop weer aan de Dominant gegeven. In sommige gevallen wordt tijdens TPE ook het geld door de Dominant beheert.

Total Power Exchange: macht over alles!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven