Wat je kan verwachten van een BDSM dungeon

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Wat je kan verwachten van een BDSM dungeon

De naam ‘dungeon’, of kerker, doet denken aan een middeleeuws kasteel of op z’n minst aan een ruimte onder de grond. Dit is echter zeker geen vereiste voor een BDSM dungeon. Deze vind je in alle soorten en maten, ook in flatgebouwen of op het platteland. De naam BDSM dungeon slaat op een ruimte die specifiek bedoelt is om BDSM scènes en spellen in uit te voeren. Dit kan een privé ruimte zijn bij iemand thuis, maar er zijn ook dungeons die een meer publieke functie hebben.

Wat vind je in een dungeon

De gemiddelde dungeon, is goedgevuld met verschillende toys en attributen. Denk bijvoorbeeld aan een St. Andrew’s cross, welke gebruikt wordt bij bondage. Maar ook bondage touwen, boeien, kettingen en haken. Dit zal onderling per dungeon sterk verschillen. Ook zul je bijvoorbeeld andere attributen tegenkomen in een dungeon in iemands huis, dan op een publieke plek. In sommige gevallen dienen afgehuurde evenementenruimtes als tijdelijke dungeon voor een feest. Het spreekt vanzelf dat de aankleding van zo’n ruimte erg anders is dan die van een dedicated BDSM dungeon.

Voor wie is een dungeon?

Ben je een beginnende kinkster? Dan heb je waarschijnlijk (nog) geen eigen dungeon. Natuurlijk kun je jouw slaapkamer ook prima gebruiken als dungeon, zeker wanneer je geen kamer ‘over’ hebt. Een dungeon is geen vereiste voor spannende BDSM spellen en scènes. Het kan natuurlijk wel erg leuk en spannend zijn om eens een dungeon te bezoeken. Ook voor beginnende BDSM-ers zijn er geschikte locaties en evenementen om een dungeon mee te maken. Ja, ook wanneer je pas net aan het ontdekken bent wat BDSM voor jou betekent. Juist dan!

BDSM evenementen

In Nederland kun je op verschillende locaties terecht voor een BDSM evenement. VSSM is de grootste BDSM vereniging in Nederland, welke verschillende feesten en ontmoetingen organiseren. Een ander kanaal waar je terecht kan voor BDSM evenementen, is FetLife. Op FetLife ontmoet je online andere kinksters, kun je met elkaar in gesprek en vind je een groot aanbod aan feesten en evenementen. Over het algemeen staat er per evenement duidelijk vermeld of deze geschikt is voor beginners.

Het verschilt per evenement wat je er precies van kan verwachten. Zo zijn er verschillende evenementen die vooral gericht zijn op het ontmoeten van andere kinksters. Hierin staat vooral het sociale aspect van de BDSM community centraal en niet het BDSM spel. Andere evenementen zijn juist meer gericht op het uitvoerende gedeelte van de BDSM. Tijdens deze feesten of evenementen worden verschillende scènes en spellen uitgevoerd.

https://blog.bdsmstore.nl/bdsm-dungeon/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven