Vreemdgaan: zit het écht in de genen?!

Vreemdgaan: zit het écht in de genen?!

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Vreemdgaan: zit het écht in de genen?!

Hoewel monogamie nog altijd de heersende norm is, lijken we met z’n allen steeds vaker vreemd te gaan. Of we daadwerkelijk vaker vreemdgaan dan vroeger, is nog maar de vraag. Misschien wordt het steeds meer bespreekbaar, verdwijnt het taboe en lijkt het daarom steeds ‘normaler’. Onderzoek heeft aangetoond dat vreemdgaan niet enkel een ‘trend’ is, maar dat we de neiging tot vreemdgaan ook terug kunnen zien in de genen!

Vreemdgaan: genetisch bepaald?

Zo lijkt het DRD4-gen een belangrijke rol te spelen bij het vertonen van promiscue gedrag. Onderzoekers, onder leiding van dr. Justin Garcia, hebben van 181 participanten gegevens verzameld, waaronder DNA-gegevens. Ook werd hun seksuele gedrag onder de loep genomen.

“De helft van de vreemdgangers had een variatie op het gen. Van de mensen die de variatie niet hadden, ging nog geen kwart ooit vreemd.”

Uit dit onderzoek werd een relatie gevonden tussen een variatie op het DRD4-gen en vreemdgaan. Zo had de helft van de mensen met de gen-variatie aangegeven wel eens vreemd te zijn gegaan in het verleden. Onder de mensen zonder de DRD4-gen variatie, was minder dan een kwart ooit vreemdgegaan.

DRD4-gen en vrije seks

Verder lijken mensen met het DRD4-gen variatie vaker te genieten van vrije seks. Zo lieten zij opvallend genoeg zien tweemaal zo vaak one night stands in het verleden te hebben gehad, vergeleken met mensen zonder de variatie.

Wist je dat… gemiddeld genomen 31% van de Nederlanders wel eens is vreemdgegaan?

Nu er dus een verband lijkt te zijn, wil dat uiteraard nog niet zeggen dat we cheaten goed praten. Het al dan niet hebben van de gen-variatie moet dan ook niet als excuus worden ingezet wanneer een van de partners een misstapje heeft begaan.

Hoe denk jij over vreemdgaan? Of wat is jouw ervaring daarmee?

https://blog.easytoys.nl/vreemdgaan-zit-het-echt-in-de-genen/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven