Pas op voor vaginale detoxen SDC.com

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Pas op voor vaginale detoxen SDC.com

We willen allemaal zo schoon mogelijk zijn voor onze partners. Het idee van een vaginale detox is in theorie goed, maar het kan zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn. De vagina is een complex geheel, vol met zijn eigen belangrijke organismen en bacteriën die er eigenlijk wel moeten zijn. We willen waarschuwen dat het detoxen van de vagina, hoe dan ook, vaak geen goed idee is.

 

Het risico van een vaginale detox

Het Toxisch Shock Syndrome (TSS) is een complicatie van een bacteriële infectie die is gekoppeld aan tampons. Er zijn echter nog andere risicofactoren  die de vaginale gezondheid bedreigen.
Artsen en tamponfabrikanten adviseren dat vrouwen hun tampons minstens om de acht uur vervangen. Het bedrijf Embrace Pangaea, dat momenteel Pussy Pearl Detox-kits verkoopt, zegt dat de parels zijn ontworpen om de baarmoeder te reinigen door de zak met kruiden 72 uur lang in de vagina te brengen zodat de ‘gifstoffen’ in de vagina worden weggespoeld. Die aanbevolen tijd is zes keer zo lang als je een tampon zou mogen dragen. En naast de vaginale reinigingsparels zijn er zelfs pakketten die beweren de gezonde vaginale bacteriën te bevorderen.

 

De vagina is zelfreinigend

Voor Dr. Jen Gunter, een Amerikaanse gynaecoloog, was dat de reden om een ​​blogpost te schrijven waarin de beweringen van het bedrijf werden ontkracht. Ze stelt dat dit soort producten en de kruiden in de parels niet zijn getest op vaginaal gebruik. Ze legt ook uit dat de vagina zelfreinigend is. In plaats van vrouwen te helpen, kunnen de kruiden de balans van bacteriën in de vagina juist beschadigen. “Je baarmoeder is niet moe of depressief of vies en je vagina heeft  geen chakra die gereinigd moet worden” , begint ze. “De fabrikanten willen je ervan doordringen dat er iets mis is wanneer je overvloedig bloedt,  jeuk of krampen hebt of een geur produceren. Is er echt iets aan de hand dan moet je simpelweg naar de huisarts.”
Ze beëindigt haar blog door te zeggen : “Het achterlaten van iets, wat dan ook, gedurende drie dagen in de vrouwelijke genitaliën is niet goed omdat bacteriën enorm gaan groeien.”

Vind vrienden bij SDC

 


We willen allemaal zo schoon mogelijk zijn voor onze partners. Maar een vaginale detoxkuur is niet het middel.https://www.sdc.com/nl/gezondheid/vaginale/pas-op-voor-vaginale-detoxen/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven