Tone of Voice onthult status van je relatie SDC.com

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Tone of Voice onthult status van je relatie SDC.com

Een onderzoek, gepubliceerd in Proceedings of Interspeech , laat duidelijk zien dat het algoritme van stemmen beter voorspelde of een stel ernstige problemen had, dan beschrijvingen van de therapiesessies die werden gegeven door relatiedeskundigen.

 

Het gaat erom HOE je het zegt

Het algoritme beoordeelde de opnames van honderden gesprekken van meer dan 100 paren tijdens huwelijkstherapie sessies met behulp van spraakverwerkingstechnieken zoals toonhoogte, intensiteit, trillingen van de stembanden en afwijkingen in het normale volume die  momenten van hoge emotie aangeven. De conclusies: het maakt niet alleen uit wat je zegt, het is net zo belangrijk hoe je het zegt. Het algoritme laat zien wat de impact is van dat ‘hoe’ op de emoties van jullie allebei.

 

Volg de stem en niet de woorden

Toen de testapparatuur eenmaal was afgestemd werd het programma vervolgens getest op gedragsanalyses van menselijke experts die ze hadden gecodeerd voor positieve eigenschappen zoals ‘acceptatie’ of negatieve kwaliteiten zoals ‘schuld’. Het team ontdekte dat het rechtstreeks studeren van de stem – in plaats van het door experts gemaakte gedragscodes – een meer accurate blik op de toekomst van een echtpaar opleverde.

 

Gesproken woorden en lichaamstaal

In Sciencedaily zegt een van de onderzoekers: “Psychologen en onderzoekers weten al lang dat de manier waarop partners praten over problemen, belangrijke gevolgen en impact heeft voor de gezondheid van hun relaties. Het gebrek aan efficiënte en betrouwbare hulpmiddelen voor het meten van de belangrijke elementen in die gesprekken vormde echter een belangrijke belemmering voor hun wijdverbreide klinische gebruik. De bevindingen vertegenwoordigen dan ook een belangrijke stap voorwaarts in het objectief meten van gedrag door middel van stemanalyse en is praktisch en haalbaar voor relatieherapeuten. “De volgende stap is het bestuderen van gesproken woorden en lichaamstaal om de voorspelling te verbeteren van hoe effectief behandelingen zullen zijn.

Meer artikelen en nieuwe vrienden maken bij SDC

 


Je stem kan meer vertellen over je relatie dan een therapiesessie.https://www.sdc.com/nl/gezondheid/seksuele-therapie/tone-of-voice-onthult-status-van-je-relatie/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven