Chatten of vreemdgaan? SDC.com

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Chatten of vreemdgaan? SDC.com

Lichamelijk zijn zaken gemakkelijk te identificeren. Van een ritje maken in een taxi tot wegglippen voor een middagje genot, tenzij je Bill Clinton bent, is er weinig onduidelijkheid als er fysiek contact is. Maar hetzelfde kan niet altijd gezegd worden voor online zaken en de grens tussen vriendelijk geklets en volwaardig je partner bedriegen wordt vaak vertroebeld door afstand, onzekerheid en soms een dosis zelfingenomen goedpraten van je eigen gedrag.

Lichamelijk zijn zaken gemakkelijk te identificeren. Van een ritje maken in een taxi tot wegglippen voor een middagje genot, tenzij je Bill Clinton bent, is er weinig onduidelijkheid als er fysiek contact is. Maar hetzelfde kan niet altijd gezegd worden voor online zaken en de grens tussen vriendelijk geklets en volwaardig je partner bedriegen wordt vaak vertroebeld door afstand, onzekerheid en soms een dosis zelfingenomen goedpraten van je eigen gedrag.

Die onzichtbare lijnen overschrijden…

In mijn praktijk hoor ik van veel klanten die online grenzen overschrijden maar niet persoonlijk mensen durven te benaderen. Of ze nu flirty Facebook-berichten sturen of onvervalste sekstekstberichten , technologie heeft niet alleen de manier waarop we communiceren veranderd, maar het heeft ook de manier veranderd waarop we vals spelen.

Online chatten is gewoon te gemakkelijk…

Dr. Katherine Hertlein , een erkende huwelijks- en gezinstherapeut, is van mening dat online chatten perfect is opgezet om valsspelen te vergemakkelijken. “Het is betaalbaar, toegankelijk en anoniem”, legt Hertlein uit. “En omdat online communiceren met vrienden en familie ook acceptabel is, worden gedragingen die grenzen aan vals spelen vaak niet opgemerkt.”

Tekenen dat je vals speelt…

Maar hoe weet je of je flirterige teksten met een smiley ook overspel en ontrouw zijn? We hebben de belangrijkste signalen verzameld dat je chatten grenst aan deskundig advies voor het beheren van online zaken … Klik hier voor de beste signalen dat je chat kan leiden tot valsspelen .


In het vlees zijn zaken gemakkelijk te identificeren.

https://www.sdc.com/nl/seks/algemeen/chatten-of-vreemdgaan/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven