4 redenen waarom sommige mensen altijd een relatie hebben

4 redenen waarom sommige mensen altijd een relatie hebben

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

4 redenen waarom sommige mensen altijd een relatie hebben

Je kent ze ongetwijfeld; personen die na een lange relatie binnen een aantal maanden tot over hun oren verliefd worden op een ander. Ze zijn niet meer bij elkaar weg te slaan terwijl jij je met open mond afvraagt hoe dat zó snel kan. Want waarom wordt de één razendsnel verliefd terwijl de ander de ware maar niet vindt?

1. Angst om single te zijn

Iedere alleenstaande kent de welkbekende vrijgezellendipjes. Soms verlang je naar affectie en connectie. Iemand die er onvoorwaardelijk voor je is en je alle liefde van de wereld geeft. Rondom de feestdagen of tijdens etentjes met andere stellen drijven deze gevoelens naar boven. Of dat gek is? Alles behalve. Het is gezond om af en toe te twijfelen over je vrijgezellenbestaan, net als stellen soms twijfelen over hun relatiebestaan.

Wist je dat… de angst om voor altijd alleen te blijven anuptafobie wordt genoemd?

Echter kan deze gezonde twijfel omslaan in angst; de angst om nooit een soulmate te vinden en forever alone te blijven. Ook wel anuptafobie genoemd. Het is de vrees om nooit een levenspartner te vinden. De exacte oorzaken zijn zo uiteenlopend dat ze amper te kaderen zijn. Wat we wel weten is dat het vaak leidt tot onrust en paniek. De een zoekt juist een relatie en is daarom vrijwel nooit single, terwijl de ander in zijn of haar schulp kruipt en wacht tot de ware aan de deur klopt.

2. Niet weten hoe het is om alleen te zijn

Een andere reden waarom mensen altijd een relatie hebben is het feit dat ze niet weten hoe het is om alleen te zijn. Stel dat je vanaf je puberteit altijd in een relatie zat en rond je 28 ineens op jezelf aangewezen bent. Voor sommigen een bevrijding van jewelste, voor anderen een hel. Bij wie moet ik mijn ei kwijt, hoe kom ik de dag door en het allerbelangrijkste hoe moet ik alleen zijn?

“Na een lange relatie op jezelf aangewezen zijn is voor veel mensen lastig.”

Dat laatstgenoemde is voor veel mensen een reden om altijd iemand aan hun zij te hebben. Ook singles vinden het soms knaplastig om alleen te zijn en zoeken continu affectie met andere singles of spreken veel af met vrienden. Als koppel is je leven in veel gevallen een stuk voorspelbaarder en meer gestructureerd. Als dat weg valt, kan het voelen alsof de grond onder je voeten wegzakt. Direct een nieuwe partner zoeken is dan een van de remedies.

3. Simpelweg snel verliefd worden

Altijd in een relatie zitten en snel verliefd worden kan komen door onderliggende angsten, maar het is net zo goed mogelijk dat het gewoon bij jou hoort. De een staat emotioneel gezien sneller open voor een persoon in zijn of haar leven en vindt het makkelijk om samen te leven, zaken van een ander te accepteren en concessies te sluiten.

Het gevaar van snel verliefd worden is wel dat je tijdens een relatie snel een ander leuk vindt. Soms resulteert dit in relatiehoppers; mensen die van relatie in relatie vallen zonder daar tussendoor single te zijn. Anderen zetten zich hier juist vanaf omdat ze bang zijn hun huidige partner kwijt te raken.

4. Zichzelf niet goed genoeg kennen

Clichés zijn niet alleen vervelend omdat je er mee doodgegooid wordt, maar ook omdat je geconfronteerd wordt met de waarheid. Dat geldt ook voor het cliché dat je eerst van jezelf moet houden voor je een relatie aangaat. Als jij niet van jezelf houdt en jezelf onvoldoende kent is het lastig om alleen te zijn en zoek je oplossingen en liefde in je partner in plaats van in jezelf.

Ook wanner je relatie stukloopt weet je niet waar je het zoeken moet omdat jij jezelf niet goed genoeg kent. Gevolg? Je zoekt datgeen wat je mist niet in jezelf, maar in een ander. Dat resulteert weer in het snel vinden van een nieuwe partner. Uiteindelijk is het zaak dicht bij je gevoel te blijven en te onderzoeken wat voor jou het beste is; of dat nou als single is of als iemand die altijd een relatie heeft.

Vind jij het lastig om single te zijn?

https://blog.easytoys.nl/4-redenen-waarom-sommige-mensen-altijd-een-relatie-hebben/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4-redenen-waarom-sommige-mensen-altijd-een-relatie-hebben

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven