Dating 101: De beste tips voor een perfecte date

Dating 101: De beste tips voor een perfecte date

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Februari is toch wel de maand der maanden als het gaat om daten. Want als jij vrijgezel bent of net in de date fase zit, wil jij met Valentijnsdag natuurlijk een geweldige date hebben. Maar ook alle andere maanden van het jaar is het niet verkeerd om een pro te zijn in daten. Dus met deze dating 101 gids leer jij om te daten als een professional.

Dit moet je weten als je gaat daten

De een vindt daten geweldig en heeft geen hulp nodig, maar voor anderen is elke date weer een zware bevalling. Een zware opgave met zweetoksels, droge mond, stressvlekken en een hoge hartslag gratis inbegrepen! Voor alle mensen die bij de laatste groep horen hebben wij een volledige datinggids opgesteld. We vertellen je wat je juist wel moet doen en wat je beter achterwege kan laten. Ook vind je in dit artikel gespreksonderwerpen voor het geval er een doodse stilte valt en jullie beiden opgelaten naar de deur kijken. Ai, ongemakkelijk… Dit soort scenario’s wil je het liefst voorkomen en met onze tips gaat dat helemaal goed komen!

“Zweetoksels, droge mond, stressvlekken en een hoge hartslag gratis inbegrepen!”

date tips

Dit moet je juist wél doen

Toon interesse

En dan bedoelen we niet vragen naar hobby’s, werk en lievelingseten. Maar graaf dieper. Neem geen genoegen met een kort antwoord, maar vraag door. Als je date vertelt over zijn of haar baan en hoe geweldig het is, vraag dan waarom het zo geweldig is. Misschien vertelt je date dan wel dat ze hier vroeger al van droomde of dat hij hier jaren keihard voor gewerkt heeft. Doordat jij hebt doorgevraagd, heb jij je date beter leren kennen én hem of haar het gevoel gegeven dat je echt geïnteresseerd bent.

Ga ook niet te snel over naar een ander onderwerp. Ook niet als je date zegt “maar, genoeg over mij!”. Juist dan kan je nog even doorvragen, dan laat je zien dat je geduldig bent, hem/haar wil leren kennen en dat jouw tijd wel komt.

Sterke verhalen

Die ene keer dat je dronken je sleutels kwijt was en via het balkon van de buurman door je badkamerraam naar binnen moest om er vervolgens achter te komen dat je in de verkeerde badkamer stond. Oeps, verdieping te hoog! Of die ene dag in de zomer toen je uren door de stad liep en er thuis achter kwam dat je rok in je slip vast zat en de héle stad je billen heeft gezien. Bijvoorbeeld. Zulke verhalen die op het moment zelf gênant waren, maar waar je achteraf erg om kan lachen doen het goed op dates. Het laat zien dat je humor hebt en om jezelf kan lachen.

Wees galant

Voor de heren: vrouwen houden van hoffelijkheid. De stoel aanschuiven lijkt misschien cheesy, maar wedden dat ze dat kan waarderen. Net zoals complimentjes over haar uiterlijk én haar geur. “Wat ruik je lekker” is heerlijk om te horen!

Wees jezelf!

Jezelf zijn is misschien wel het allerbelangrijkste punt. Je kan je op een date wel anders voordoen, maar wat heb je daar aan? Uiteindelijk ben jij opzoek naar iemand die verliefd wordt op jou om wie je bent. En je wil toch jezelf kunnen zijn bij je (toekomstige) partner? Doe dus alsjeblieft niet of je dol bent op wijn omdat je date een wijntje bestelt. Zeg niet dat je drie keer per week in de sportschool staat als je de biceps van je date bekijkt en verzin niet dat je een rijbewijs hebt omdat je date graag naar de Grand Prix kijkt.

“Je kan je op een date wel anders voordoen, maar wat heb je daar aan?”

Onderneem iets

Weet je van jezelf dat je snel ongemakkelijk wordt of het lastig vindt om een gesprek gaande te houden? Of dat je wat tijd nodig hebt om op te warmen en echt jezelf te kunnen zijn? Ga dan iets actiefs doen op je date. Bijvoorbeeld samen sporten, survivallen, bowlen, een kookles volgen of mountainbiken. Op deze manier hebben jullie iets om te doen en om over te praten. Zo kan je eerst wennen aan elkaars gezelschap en je zenuwen onder controle krijgen. Dat praten komt later wel en dan voel jij je waarschijnlijk al veel meer op je gemak.

Dit kan je beter niet doen

Praat niet te veel over jezelf

Als jij een date hebt, wat doe je dan graag? Inderdaad, praten over jezelf! En datzelfde geldt voor de persoon die tegenover je zit. Hoe je het ook wendt of keert; iedereen vindt het fijn om over zichzelf te praten, de een in meerdere mate dan de ander. Maar zorg er dus voor dat je niet te veel over je zelf praat.

Negatief gedrag

Negatieve mensen zijn onaantrekkelijker. Het is toch helemaal niet leuk om over negatieve onderwerpen te praten en je helemaal op te winden (op de verkeerde manier) tijdens een gezellige date? Vermijd dus gesprekken die gaan over onderwerpen war een van jullie niet vrolijk van wordt. Bijvoorbeeld de zoveelste corona lockdown, een vervelende ex-partner, je vreselijke baan of noem maar op.

hoe moet je daten romantisch

Gespreksonderwerpen

Ben jij zo iemand die van te voren gespreksonderwerpen wil bedenken zodat je ongemakkelijke stiltes kan voorkomen? Dan is dit onderstaande lijstje perfect voor jou. Schaam je hier trouwens niet voor en voel je ook niet lullig. Niet iedereen praat nou eenmaal even gemakkelijk en ongemakkelijke stiltes zijn… ja, ongemakkelijk. Dus het is helemaal niet erg om je extra goed voor te bereiden. Weet je echt even niet meer waar jullie het over kunnen hebben? Probeer dan de onderstaande onderwerpen.

 • Familie
 • Droombaan
 • Lievelings-tv-serie/film
 • Lievelingsboek
 • Meest trotse moment
 • Sport
 • Reizen
 • Huisdieren
 • Een relevant nieuwstopic

Blijf op een eerste date weg van deze onderwerpen

 • Ex-relaties
 • Politieke voorkeuren
 • Het weer. Please.

Extra inspiratie

36 vragen verliefd36 vragen

Met deze 36 vragen zou je verliefd moeten worden. Volgens wie? volgens de wetenschap. Het kan dus geen kwaad om een paar van deze vragen te stellen op een eerste date. Zijn jullie al een tijdje aan het daten? Maak hier dan een heel avondje van. Neem de tijd en ga de hele lijst af. Beantwoord allebei de 36 vragen en kijk elkaar daarna vier minuten lang diep aan. Lees alles over de 36 vragen om verliefd te worden in dit artikel.

ergernissen in relatieGrootste afknappers

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op iemand. Het zijn óók de kleine dingen die iemand kan doen waardoor jij enorm afknapt! Dit zijn de grootste afknappers voor singles dus check dit lijstje en doe deze dingen vooral niet als jij een goede indruk wil maken op je date. Maar onthoud ook dat zenuwen vaak een grote rol spelen tijdens een eerste date dus doet jouw date iets van dit lijstje? Schrijf hem dan niet meteen af.

26 vragen om iemand echt te leren kennenLeer elkaar écht kennen

Zijn jullie al een tijdje aan het daten of houd jij gewoon heel veel van diepgang? Kies dan een paar vragen van dit lijstje om je date écht goed te leren kennen. Waarschuwing: Stel ze niet allemaal op één avond, want dan schrik jij je date waarschijnlijk af.

Laat ons in een reactie weten wat jij van daten vindt!

https://blog.easytoys.nl/dating-101-de-spoedcursus-voor-daten/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dating-101-de-spoedcursus-voor-daten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven