Oei! Geloven in de ware kan funest zijn voor je liefdesleven…

Oei! Geloven in de ware kan funest zijn voor je liefdesleven…

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Ben jij tot op heden nog steeds op zoek naar ‘de ware’? Het is volkomen begrijpelijk dat jij zoekende bent naar die ultieme liefde dat in ons strot is geramd door romans, films en liefdesliedjes. Helaas blijkt uit onderzoek dat het zoeken van the one je nog wel eens de kop kan kosten… Ai! Wij hebben de 5 redenen op een rijtje gezet waarom je misschien maar eens van dat ideaalbeeld moet afstappen.

#1 Het is te gevaarlijk

Deze kijk op relaties is gevaarlijk. Het kan mensen ertoe brengen te denken dat relaties van goede kwaliteit zomaar ontstaan. De waarheid is dat alle relaties ups en downs hebben en dat alle relaties niet zomaar vanzelf gaan.

#2 Het gras lijkt altijd groener

Als je ervan uitgaat dat er maar één persoon voor je is, kan je je bij de kleinste woordenwisseling al gaan afvragen of er een beter persoon voor je op deze aardbodem is. Je vraagt je wellicht af of je bij de verkeerde persoon bent, ondanks dat je een heel goede en stabiele relatie hebt.

#3 We fantaseren over de perfecte partner

Het is normaal om andere mensen aantrekkelijk te vinden, maar dat betekent niet meteen dat jouw huidige partner de verkeerde persoon is. Wanneer je een nieuw iemand ontmoet, denk je vaak dat ze perfect zijn. Daardoor gaan we fantaseren over de perfecte partner en raak je uiteindelijk teleurgesteld als je niet alle hokjes van ‘de perfecte partner’ kan afvinken.

“Wanneer je een nieuw iemand ontmoet, denk je vaak dat ze perfect zijn.”

de ware

#4 Je krijgt te hoge verwachtingen

Om nog even verder te gaan op de laatste zin van het vorige punt; wanneer je gelooft in de ware, is er een kans dat je een goede potentiële partner afwijst omdat ze niet alle vakjes aanvinken. De mythe van ‘The One’ is vooral gevaarlijk omdat er wordt verwacht dat een persoon alle aspecten van je leven verbetert. Denk aan sociaal, emotioneel, intellectueel, seksueel en op praktisch gebied. Het probleem van een te hoge verwachting, is dat er een groot risico aan teleurstelling aan hangt. Wanneer je gelooft in de ware kan dit ervoor zorgen dat je een partner van de lijst schrapt die in veel opzichten heel goed bij je past.

#5 Het geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid

De mythe over de ware wordt gevoed door onder andere films, verhalen en interviews in de media. Hier worden vaak beelden geschetst van hoteldebotel verliefde stellen. Wanneer deze personen niet verliefd zijn, worden ze afgeschilderd als diep ongelukkig. Het is heel zwart-wit en zonder middenweg. Ook Jack en Rose van de Titanic maken ruzie, worden chagrijnig en irriteren zich soms aan elkaar. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

“Ook Jack en Rose van de Titanic maken ruzie, worden chagrijnig en irriteren zich soms aan elkaar.”

Geloof jij in de ware?

https://blog.easytoys.nl/oei-geloven-in-de-ware-kan-funest-zijn-voor-je-liefdesleven/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=oei-geloven-in-de-ware-kan-funest-zijn-voor-je-liefdesleven

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven