De voor- en nadelen van modern dating

De voor- en nadelen van modern dating

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

De voor- en nadelen van modern dating

Iemand naar links of rechts swipen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Helaas zelfs normaler dan gewoon die cutie bij de koffiebar een briefje doorschuiven met daarbij de vraag of je hem of haar mag meenemen op een date. Bij het modern daten komen natuurlijk voordelen kijken (het is lekker makkelijk), maar ook zeker wat nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen

#1. Je kan lekker chatten in je pyjama

Daar waar je normaal uren voor de kast staat om de perfecte outfit uit te zoeken voor die date die je straks in dat leuke restaurant gaat ontmoeten, kan je met daten anno 2021 gewoon lekker chatten terwijl je gehuld in pyjama als een tokkie op de bank zit. Terwijl jij met een gezichtsmasker op en Netflix op de achtergrond zit, heb jij de mogelijkheid om lekker te swipen. Er is geen makkelijkere manier om een date te fixen dan dit.

“Daten anno 2021: gewoon lekker chatten terwijl je gehuld in pyjama als een tokkie op de bank zit.”

#2 Je kan je voorkeuren aangeven

Dankzij die datingapps kan je op bepaalde voorkeuren filteren. Zo kan je aangeven welke eigenschappen en kenmerken je zoekt in een potentiële partner. Eerlijk is eerlijk, wanneer je die hottie tegenkomt op straat weet je niet meteen waar deze persoon woont en wat zijn leeftijd of seksuele geaardheid is. Lekker makkelijk dus!

#3. Skip de ongemakkelijke stiltes

Als je mensen voor het eerst in reallife ontmoet, kan het soms moeilijk zijn om diegene aan te spreken. Het mooie van internetdating is dat je iemand kan aanspreken zonder enig paniekzweet. Een berichtje sturen kan natuurlijk alsnog spannend zijn, maar een blauwtje lopen via een social media kanaal of datingapp is toch minder pijnlijk dan face to face.

“Het mooie van internetdating is dat je iemand kan aanspreken zonder enig paniekzweet.”

#4. Je kan met meerdere mensen daten zonder schuldgevoel

Omdat de meeste dating-apps gratis zijn, is het makkelijker dan ooit om een date te vinden. Als je dan vervolgens op Badoo, Tinder of Facebook Dating een leuke match hebt gevonden, kan je hen allemaal een bericht sturen zonder je daar schuldig over te voelen. Je bent simpelweg een soort voorronde aan het uitvoeren voor het echte face2face daten. Hoogstwaarschijnlijk doen jouw matches exact hetzelfde. 😉

Nadelen

#1. Online communicatie is heel anders dan een gesprek in levende lijve

Communiceren via het web is dan wel makkelijk, maar meteen een stuk minder intiem dan een gesprek voeren met iemand in levende lijve. Daarnaast is er ook sneller een kans op miscommunicatie; uitspraken kunnen nog wel eens anders overkomen via het internet dan wanneer je een uitspraak doet waarbij jouw date ook meteen jouw lichaamstaal en gezichtsuitdrukking kan zien. Tenslotte zijn er helaas nog steeds mensen die honderuit praten via social media, maar die niet eens een fatsoenlijk gesprek kunnen voeren wanneer jullie dezelfde restauranttafel delen.

“Uitspraken kunnen nog wel eens anders overkomen via het internet dan wanneer je een uitspraak doet waarbij jouw date ook meteen jouw lichaamstaal en gezichtsuitdrukking kan zien.”

#2. Kans op een catfish

Nev en Max kunnen catfishes ontmaskeren als een malle, maar nog steeds zijn er nog genoeg mensen die zich online als een ander voordoen. Mensen hebben de mogelijkheid om iedereen te zijn die ze willen zijn achter de muren van internet. Via je telefoon kun je ze als echt en grappig ervaren, misschien iemand met wie je een gesprek kunt voeren tijdens een drankje, maar als je ze eenmaal ontmoet, blijken ze nogal griezelig te zijn of totaal niet te lijken op die ene foto.

#3. Je doet minder je best

Door de dating apps zie je alle beschikbare vissen in de zee en daardoor kan jij nog wel eens het ‘voor jou 10 anderen’ gevoel krijgen. Maar, het kan ook zo zijn dat jouw potentiële date minder zijn of haar best gaat doen om jouw hart te gaan veroveren. Wanneer die leukerd in de plaatselijke koffietent jouw hart een paar keer laat overslaan, ben je toch geneigd om beter je best te gaan doen om deze koffielover over te halen om eens op date te gaan samen.
Wat vind jij van online daten?

https://blog.easytoys.nl/de-voor-en-nadelen-van-modern-dating/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-voor-en-nadelen-van-modern-dating

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven