GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

hair
GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?

Scheren, harsen, waxen, laseren. Wat doen we onze schaamstreek in hemelsnaam aan om haar toonbaar te houden? Voor onszelf, maar toch vooral om aan een ideaalbeeld te voldoen dat anderen hebben bedacht. Als je schaamhaar maar goed zit. Maar tot op welke hoogte? eyes wide shut eyeswideshut


TIJDSVERSCHIJNSEL

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
eenzelfde taboe

Als we teruggaan in de geschiedenis, heeft ‘full frontal nudity’ meer voorstanders dan tegenstanders gekend. In de klassieke oudheid scheerden de Griekse vrouwen hun schaamhaar volledig weg. Maak eens een studie van de beeldhouwkunst uit die tijd: in tegenstelling tot beelden van mannen hebben alle vrouwenbeelden een gladgeschoren schaamstreek. In de schilderkunst rust tot de negentiende eeuw eenzelfde taboe op schaamhaar. De schilder Gustav Klimt was de eerste kunstenaar die de naakte waarheid in beeld bracht.
Heden luidt het schaamhaarmotto: hoe minder, hoe beter. Hoe beter het vrouwelijk geslachtsdeel te zien is, hoe aantrekkelijker, vinden de meeste mannen. En vrouwen zijn het daar algemeen wel mee eens. We zien niet anders op het plasmascherm, playmates met een brazilian of sfinx kunnen de mannen niet van zich afslaan. Girls just wanna have no bushes!


DOEL

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
vrouwelijke ejaculatie

Schaamhaar, waar is het in hemelsnaam goed voor? Schaamhaar heeft onder andere een visuele signaalfunctie. In de oertijd, toen we ons leven nog schaars gekleed doorbrachten, was schaamhaar het signaal dat de draagster seksueel volwassen was. Zolang meisjes onderaan nog kaal waren, hoefden ze niet te vrezen voor avances van gruizige mannelijke medebewoners. Een andere functie van het schaamhaar zorgt ervoor dat feromonen – de signaalstoffen die helpen een genetisch geschikte partner te vinden – die in de schaamstreek worden afgescheiden, langer bij de vrouw blijven hangen. Er zijn sterke aanwijzingen dat mensen deze stoffen, vooral aanmaken in de schaamstreek en onder de oksels.

De negatieve connotatie van het woord schaamhaar heeft wellicht te maken met een andere, minder plausibele functie die aan dit secundaire geslachtskenmerk wordt toegeschreven. Schaamhaar zou hoofdzakelijk dienen als ‘zedigheidsbekleding’ van iets waarvoor u zich nog veel meer zou moeten schamen: de vagina. Hiermee belanden we bij een discussie die onlosmakelijk aan de vrouwelijke schaamstreek is verbonden: mag schaamhaar welig tieren of dient het gecultiveerd of zelfs geheel verwijderd te worden?


CULTUUR

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
vmodeverschijnsel

Door cultuur zijn er veel verschillen met betrekking tot het scheren van het schaamhaar. In Aziatische landen vinden ze veel schaamhaar erg aantrekkelijk. Ze hebben van natuur weinig lichaamsbeharing, waardoor dit waarschijnlijk wordt veroorzaakt. Een schaampruikje, dus kunstschaamhaar, is daar een echt modeverschijnsel. Trouwens, schaampruikjes bestaan al eeuwen lang. In de 17e eeuw werden de schaampruikjes vooral gebruikt door prostituees, zodat ze hun schaamhaar konden afscheren om schaamluizen te voorkomen of om zichtbare ziekten te verbergen.


ONTHAREN

Er zijn meerdere mogelijkheden.
Scheren

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
bereikbare plekken

Begin met een goed scherp en nieuw scheermes. Deze kan eventuele irritatie al voor een flink deel wegnemen. Wanneer je veel en lang schaamhaar hebt is het goed je schaamhaar eerst te knippen of te trimmen. Het lange en vele schaamhaar maakt het scheermes sneller bot en bij langere haren kan het scheren onnodig gevoelig zijn.
Om te beginnen scheer je het schaamhaar vervolgens met de richting mee, van boven naar beneden en zet daarbij niet teveel druk om irritatie na het scheren te voorkomen. Spoel tussendoor steeds je scheermes af.

Voor de moeilijk bereikbare plekken zoals de schaamlippen is het gemakkelijker om op de hurken te gaan zitten zodat de huid strakker getrokken wordt en je er beter bij kunt. Voor een mooi super glad resultaat scheer je voorzichtig vanaf de zijkant ten opzichte van de haargroei. Scheer niet tegen de richting in, zo kunnen wondjes ontstaan waar bacteriën zich in kunnen nestelen en jeuk veroorzaken na het scheren.
Na het schaamhaar scheren.
Reinig na het scheren alles goed met warm water (geen zeep!) en gebruik na het afdrogen een zachte vocht inbrengende balsem of lotion voor de gevoelige huid zodat je huid kan herstellen.
Zorg ervoor dat je na het scheren van het schaamhaar de geschoren huid goed schoon houdt en was jezelf dagelijks met warm water. Vermijd kort na het scheren van het schaamhaar hevige transpiratie omdat dit huidirritaties kan veroorzaken.

Wanneer je voor het eerst je schaamhaar gaat scheren kun je na het scheren enige jeuk ondervinden. dat komt omdat je huid moet wennen aan het scheren. Je kunt hiervoor een rustgevende balsem gebruiken. Scheer je schaamhaar niet elke dag, dit beschadigt de huid alleen maar. Het is goed de huid minimaal een dag of drie rust te gunnen voordat je weer gaat scheren. Je zal zien dat de irritatie na een aantal scheerbeurten aanzienlijk zal verminderen.


Waxen

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
haarwortels uitgetrokken

Waxen kan u best door en professional laten doen, maar met wat handigheid zijn er mogelijkheden om het zelf te doen, er zijn bij de drogist diverse thuis behandelmethodes te koop. Doordat de haarwortels uitgetrokken worden zal het langer duren dan bij andere ontharingsmethodes voor het haar terug komt.Trimmen

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
Zorg er wel altijd voor dat u een goed trimapparaat

Trimmen geeft niet zo’n glad gevoel als scheren, harsen of waxen. Het schaamhaar trimmen gaat op vrijwel dezelfde manier als schaamhaar scheren. Zorg er wel altijd voor dat u een goed trimapparaat heeft voordat je aan de slag gaat en overtuig uzelf ervan dat u het trimapparaat ook kan gebruiken voor schaamhaar. Het laatste wat u wenst is dat de trimmer vast komt te zitten in uw schaamhaar.

Stel de trimmer niet gelijk in op de kortste stand maar ga van lang naar steeds korter. U kunt ook eerst de haren korter knippen. U heeft dan niet alleen een beter overzicht, maar u verkleint daarmee ook de kans dat de trimmer verstopt raakt door te lange haren. Net als bij het scheren van schaamhaar is het goed de huid eerst voor te bereiden met bijvoorbeeld een warme douche of warm bad. Tijdens het trimmen van het schaamhaar trek de huid strak en maak gebruik van korte en lichte bewegingen. Neem bij het schaamhaar trimmen rustig de tijd en werk nauwkeurig voor een mooi verzorgd en fris resultaat. Voor de minder goed bereikbare plaatsen is het handig het been op te tillen en de voet iets hoger te plaatsen. Ook kan het helpen om met een spiegel te werken zodat u goed kunt zien wat u aan het doen bent.


Laseren

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
pijnloos ervaren

Zoals de naam al doet vermoeden werkt laser ontharen door middel van laserlicht. Hierbij wordt laserlicht uitgezonden op de huid, daar waar u definitief van uw haar af wilt zijn. Het pigment in het haar neemt dit laserlicht in zich op en voert dit mee naar de haarwortel. Hier wordt het licht omgezet in warmte waardoor de haarwortel vernietigt zal worden en het haar niet meer terug kan groeien. Hoewel er met laserstralen, en dus met warmte, gewerkt wordt, wordt laser ontharen veelal als pijnloos ervaren. In de meeste gevallen spreekt men slechts van een lichte tinteling. Een nadeel echter van laser ontharen is dat deze behandelmethode niet voor iedereen geschikt is.


IPL ontharen

GIRLS JUST WANNA HAVE NO BUSHES?
haarwortels worden vernietigd

IPL staat voor Intense Pulsed light. Deze techniek maakt gebruik van zeer krachtige lichtflitsen, waardoor haarzakjes worden vernietigd en er geen nieuw haar terug zal groeien. Mooi bijkomend voordeel is dat IPL ontharen vrijwel pijnloos en minder ongemakkelijk is in vergelijking met andere ontharingsmethodes. Het krachtige licht wat in de vorm van flitsen uit de IPL lamp komt wordt opgenomen in het pigment van de haren en wordt meegevoerd naar de haarwortels. Hier wordt dat felle licht omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortels worden vernietigd zodat er geen nieuwe haartjes terug kunnen groeien.


Modelleren

Modelleren of wel in vorm brengen. Alles is mogelijk, streepjes, hartjes enzovoort. Er is zelfs een uitvinding voor gedaan. Daphne Heltzel bedacht de ladyshape. Een stempeltje die je op de venusheuvel kan drukken, daarna kun je met een mesje alle beharing eromheen verwijderen. Wat overblijft is de perfecte vorm. De ladyshape is er in meerdere vormen.


https://deccadent.com/girls-just-wanna-have-no-bushes/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven