Do’s en don’ts als je partner is vreemd gegaan

Do’s en don’ts als je partner is vreemd gegaan

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Voor veel mensen staat vreemdgaan gelijk aan het beëindigen van de relatie. Logisch, maar vreemdgaan hoeft niet per se het einde van de relatie te betekenen. Als uit elkaar gaan voor jullie de enige oplossing lijkt, moeten jullie dat doen. Maar het is absoluut geen schande als jullie na overspel besluiten te werken aan jullie relatie. In dit artikel bespreken we manieren om te dealen met een partner die vreemdging.

Onthoud: je krijgt nooit meer dezelfde relatie terug als voor het overspel. Dus jullie moeten bij jezelf nagaan of jullie willen stoppen of verder gaan met de relatie. Daarnaast moet je natuurlijk altijd naar je eigen gevoel luisteren. Dus kan jij je niet vinden in onze tips en adviezen? Trek dan gewoon je eigen plan, zolang je maar trouw aan jezelf blijft. ❤️

“Het maakt niet uit wat je besluit, zolang je maar trouw blijft aan jezelf.”

Do’s en don’ts als je partner is vreemd gegaan

Omgaan met het nieuws

Maar first things first, jij hoort dat je partner is vreemdgegaan. Even zakt de wereld onder je voeten weg. Je vermoedens blijken waarheid of misschien komt het als een enorme verrassing. Hoe dan ook, het is een mes in je rug, een klap in je gezicht en een deuk in je vertrouwen. Hoe kan jouw partner jou dit aandoen?

Do’s

  • Praat erover: Hoeveel schaamte je ook voelt, je moet erover praten. Het liefst met meerdere personen en net zo vaak tot jij beseft dat dit nu jouw realiteit is. Jouw partner is vreemd gegaan.
  • Huil: Zo veel en zo hard als je wil. In een situatie als deze moet je je gevoelens zeker niet onderdrukken.
  • Vraag hulp. Ben je er met je hoofd niet bij op werk? Geef dit aan en vraag hulp. Vergeet je dingen in het huishouden? Kan je er even niet voor je gezin zijn zoals je wil? Vraag hulp en schaam je hier niet voor.

Don’ts

  • Verdovende middelen als dranken drugs. Het doet pijn, maar je moet nu juist voelen! Als jij naar verdovende middelen grijpt verwerk jij je pijn niet. Je stelt het alleen uit.
  • Smeken om antwoorden. Natuurlijk wil je antwoorden, maar als je partner geen antwoorden wil geven is dat waarschijnlijk omdat de waarheid je alleen maar extra en onnodig pijn zou doen.
  • Impulsieve acties of wraakacties.

Do’s en don’ts als je partner is vreemd gegaan

En dan?

Dan zijn er twee opties: Jullie gaan uit elkaar of jullie gaan samen verder. Voor beide situaties hebben wij wat tips voor je.

Jullie gaan uit elkaar

Het is niet meer dan logisch dat jij antwoorden wil. Je partner is het jou verschuldigd om te vertellen waarom hij of zij deze fout heeft begaan. Maar eigenlijk is alleen de ‘waarom’ een vraag waar je antwoord op wil. Je wil weten waar het fout is gegaan in jullie relatie. Maar de wie? Wanneer? Hoe vaak? Zullen je waarschijnlijk alleen maar pijn gaan doen. Denk dus goed na over wat je nou eigenlijk echt wil weten. Word geen (social media) stalker. Probeer zo veel mogelijk afstand te nemen. Ga niet op zoek naar die andere persoon en probeer je eigen leven te leiden. Wat gebeurt is, is gebeurt en daar kan niemand meer wat aan veranderen. Ga niet op zoek naar antwoorden die je niet wilt horen.

“De ‘wie? Wanneer? Hoe vaak?’ Zullen je waarschijnlijk alleen maar pijn gaan doen.”

Jullie blijven samen

Je moet je partner weer leren vertrouwen. En dat is ontzettend moeilijk. Maar het is heel belangrijk dat je niet verandert in een controle freak. Die elk moment van de dag wil weten waar je partner is, met wie en waarom. Stiekem even in zijn/haar telefoon kijken? Niet doen! Als jij dit soort dingen gaat doen is het een kleine stap naar obsessief controleren. En dan gaat de relatie niet werken, voor beiden niet. De belangrijkste pijlers van een goede relatie zijn vertrouwen en respect. Het vertrouwen is al geschaad door je partner, en het respect voor elkaars grenzen en vrijheid tast jij aan op deze manier.

Heb jij ervaring met een partner die vreemd ging? Wat zijn jouw beste tips?

https://blog.easytoys.nl/dos-en-donts-als-je-partner-is-vreemd-gegaan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dos-en-donts-als-je-partner-is-vreemd-gegaan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven