Love & Welness

Love & Welness

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Love & Welness

Uit de kas van Blijplantje: Van Clitoria naar Blue Love Potion

Clitoria bloem lijkt inderdaad op… Clitoria Ternatea, ook wel Butterfly Pea Flower of Kittelbloem genoemd is een heel fijn en teer klimplantje met een blauw/paars bloemetje. De botanische naam Clitoria ternatea verwijst naar de gelijkenis met… de clitoris.

Geneeskrachtige kruidentisane van bloemen

De plant komt van nature voor in de tropische gebieden van Azië. Daar maken ze een cafeïne-vrije kruidenthee van de bladeren en bloemen met toevoeging van citroengras vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Nu wij hier ook steeds meer tisanes drinken, bestaat er meer aandacht en vraag naar deze bijzondere bloemen tisane.

Vanuit de traditionele Ayurvedische kruidenleer draagt deze bloem positief bij aan het versterken van het geheugen, het verlagen van stress en heeft een kalmerende werking. Naast deze bijdrage gaat de traditionele Chinese geneeskunde ervanuit dat deze plant ook eigenschappen heeft die positief van invloed zijn op het vrouwelijke libido. Mede dankzij de uiterlijke gelijkenis met het vrouwelijke voortplantingsorgaan.

Tisaneplant voor een gezond seksleven

Blijplantje is niet alleen lekker voor een vers gezet kopje kruidenthee (tisane) maar biedt ook nog extra’s voor onze gezondheid gebaseerd op de Chinese geneeskunde en Ayurvedische kruidenleer. Daarom noemen we dit het plantje+ effect. Zo brengt tisane van de bloemetjes en bladeren van Blijplantje de Bolero weer terug in de slaapkamer; sleur eruit en stemming erin met deze love potion.

Gebruik van Clitoria

De Clitoria bevat een natuurlijke diepblauwe kleurstof. In Azië gebruikt men deze natuurlijke kleurstof voor het kleuren van onder andere rijst, gebak en tisanes. En heel verrassend: de tisane verandert van blauw naar paars als je er een paar druppels citroensap aan toevoegt.

Biologisch en lots of TLC

De gedroogde bloemetjes voor de Dokter Love tisane is 100% biologisch en wordt met veel liefde en aandacht verpakt en voorzien van een kaartje door de deelnemers van Zorgkwekerij “Groen” uit Osdorp. De kwekerij focust zich op het bieden van dagbesteding aan thuiswonende volwassen en ouderen, met een psychiatrische onbalans en/of beginnende geheugenklachten.

Blijplantje werkt dan ook graag en nauw samen met de Zorgkwekerij waar de blije plantjes worden verzorgd en omringd door TLC.

Blue Love Potion tisane

Als je een sexy en natuurlijke Blue Love Potion tisane wilt maken dan voeg je 2-3 gedroogde bloemetjes toe aan een glas heet water en je zult zien dan het water na 5 minuten blauw kleurt.

Deze blauwe tisane heeft weinig tot geen smaak van zichzelf, dus voeg voor een echte Love Potion een paar afrodiserende ingrediënten toe zoals kaneel, gember, verveine of kardemom

met een vleugje honing. En afgekoeld kan het ook zeer goed dienen als ingrediënt voor een spannende virgin cocktail of cold brew met ijsklontjes.

Wij vinden zelf dit recept heel erg lekker: Blue Love mocktail

– 2 blaadjes clitoria (basis recept, afgekoeld) 100 ml

– 1 aardbei

– Tonic hibiscus (400 ml)

– 2 takjes verveine

Purple Love Potion cocktail

Ben je toe aan iets sterkers, maak dan een spannende cocktail van een glas gin of wodka. Voeg 2-3 gedroogde bloemetjes toe en na 5 minuten kleurt je glas magic blue. Ben je meer van paars voeg dan een beetje citroensap toe et voila… Purple Love 

Daarnaast zijn er meerdere recepten te vinden op www.Blijplantje.nl

https://www.clubleduc.nl/love-welness/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven