Lingerie care: zo zorg je voor je lingerie

Lingerie care: zo zorg je voor je lingerie

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Je wilt dat je lingerie zo lang mogelijk mooi blijft, maar we staan niet altijd stil bij de beste manier om voor onze lingerie te zorgen. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe setje na een paar maanden alle kleur is verloren, geen goede vorm meer heeft en helemaal is uitgerekt. Dus pak deze lingerie care guide erbij om jouw lingerie de beste zorg te geven die ’t verdient. ❤

Lees het label voor de beste lingerie care

Het kan al zo simpel zijn als het lezen van het label. Daar staat op hoe je het beste voor jouw lingerie zorgt. Bijvoorbeeld een maximale temperatuur en of het wel of niet in een droger mag. Heb je het label er lange tijd geleden uitgeknipt? Dan hebben we natuurlijk wat go-to tips.

Draag een Bh daarnaast niet langer dan drie dagen achter elkaar. Zo voorkom je dat de band snel zijn rek verliest. Door je bh na drie dagen even pauze te geven, geef je het elastiek de kans om weer terug te veren.

Hoe was je je lingerie?

De beste manier om je lingerie te wassen, is toch echt met de hand. Je scheidt je lingerie van kleur, vult de wasbak met water (niet heter dan 30 graden Celcius) en laat de lingerie even weken. Voeg daarna wasmiddel toe voor de delicate was en laat het opnieuw weken. Dan kun je beginnen om eventuele vlekken schoon te wrijven. Schoon? Spoel je lingerie eerst met warm en daarna koud water.

Toch de wasmachine gebruiken? Net als bij de handwas gebruik je wasmiddel voor de fijne was. Je kunt het beste je lingerie apart wassen of combineren met andere fijne was. Veel wasmachines hebben een wasprogramma voor de fijne was en dit is ideaal! Heb je deze niet? Zorg voor een rustige setting met een temperatuur rond de 30 graden Celcius en met zo min mogelijjk touren bij het centrifugeren.

Haak je bh vast, zodat ze zich niet vasthaken aan andere kledingstukken. Het allerbeste is om je lingerie in een waszakje te doen. Dit beschermt je kledingstukken én je wasmachine.

lingerie care

Hoe droog je je lingerie?

Yes, je lingerie is schoon! Hoe droog je jouw lingerie? Het liefste wil je je lingerie niet in een droger doen of op een verwarming leggen, omdat de hitte niet goed is voor je items. Na een handwas je setjes uitwringen is ook een no go. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je lingerie stretcht of beschadigd raakt. Leg je lingerie plat neer over een wasrek, waar het op een natuurlijke manier kan drogen.

Hoe berg je je lingerie op?

Ook hoe jij je lingerie opbergt, kan positieve of negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit. Je kunt het beste je lingerie per type scheiden. Dus bh’s, jarretels, slipjes en stockings niet door elkaar in één grote la. Probeer je bh’s niet te vouwen om hun vorm zo lang mogelijk te behouden. Slipjes, kousen en jarretels kun je natuurlijk wel vouwen of oprollen zonder ze te beschadigen.

Hoe ziet jouw lingerie care routine eruit?

https://clubleduc.nl/lingerie-care-zo-zorg-je-voor-je-lingerie/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven