Maak van je leven een catwalk voor een zelfvertrouwen boost

Maak van je leven een catwalk voor een zelfvertrouwen boost

This post is also available in: Nederlands English (Engels)

Zelfverzekerd door het leven lopen willen we allemaal. Goed zitten in je eigen vel, de kleding die je draagt en in je eigen hoofd. Maar hoe geef jij jezelf een zelfvertrouwen boost? Met deze tips maak jij van je leven een catwalk!

“The world is your catwalk, so just remember this when you’re out there.”
– RuPaul

Natuurlijk hoef je niet aan alle eisen te voldoen die komen kijken bij het lopen op een catwalk. Het belangrijkste is dat jij de punten uit dit artikel haalt die voor jou haalbaar zijn en beter laten voelen. Op een catwalk representeer je mode op een professionele, elegante manier. Waarom zou je jezelf niet op die manier dragen?

Hoe je je draagt

Lichaamstaal is al het halve werk om zelfverzekerd over te komen en je brein óók het idee te geven dat jij bomvol zelfvertrouwen zit. Dus rol je schouders naar achter en houd je hoofd omhoog. Als je rechtop staat of zit laat je je al een stuk zelfverzekerder overkomen.

Als je een gesprek met iemand hebt, zorg ervoor dat je je volledige aandacht op je gesprekspartner hebt gericht en diegene in de ogen kijkt (als je dat nog eng vindt, kun je ook eerst oefenen door te kijken naar de plek tussen hun wenkbrauwen).

Heb controle over je lichaam, net als wanneer je over een catwalk zou lopen. Haast je niet! Iedereen loopt op z’n eigen manier door het leven, dus doe wat goed voor jou voelt.

zelfvertrouwen boost

Wat je draagt

Denk na over de stijl die bij jou past en kies kleding en accessoires gebaseerd op deze stijl en hoe dit jouw persoonlijkheid laat zien. En nog belangrijker: waar jij je comfortabel, sterk en zelfverzekerd in voelt. Hoe vind je dit precies?

Begin bij je kledingkast. Van welke kleding word jij helemaal blij als je er naar kijkt? Trek deze uit de kast en leg ze bij elkaar neer. Wat hebben deze kledingstukken gemeen? Vanuit hier kun je gaan kijken naar mode-inspiratie en bijvoorbeeld een moodboard maken om je stijl beter in te vullen.

Sla self-care niet over!

Het is zó ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Genoeg slaap, gezond eten en bewegen zijn al drie factoren die positief effect hebben op zowel je fysieke- als mentale gezondheid. Daarnaast is er niks mis met extra tijd besteden aan een uitgebreide skincare-routine, meditatie of positieve affirmaties opschrijven in een dagboek. Als het jou rust in je hoofd geeft en jij op deze manier een zelfvertrouwen boost krijgt, is dat het meer dan waard!

Onthoud wel het volgende. Het creëren van een ‘catwalk-mentaliteit’ betekent niet dat je perfect moet zijn. Het gaat erom dat je zelfverzekerd door het leven loopt en jezelf én anderen laat zien dat jij in controle bent. Wees niet bang wat het leven je te bieden heeft en blijf groeien met alle ervaringen die je meemaakt. ❤

Hoe loop jij door het leven? Deel jouw tips in de reacties!

https://clubleduc.nl/maak-van-je-leven-een-catwalk-voor-een-zelfvertrouwen-boost/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven