Waarom hebben mannen vaak een ochtenderectie?

Waarom hebben mannen vaak een ochtenderectie?

This post is also available in: English Nederlands (Dutch)

Waarom hebben mannen vaak een ochtenderectie?

Wanneer ’s ochtends de wekker gaat en jij uit je bed wil stappen, of toch nog even één keer snoozed om tegen je partner aan te kruipen, voel je opeens een stevige paal tussen je benen. Het is weer zo ver. Jij hebt last van een ODOL; een ontzettende dikke ochtend lul. Waarschijnlijk heeft deze ochtenderectie met één van onderstaande redenen te maken.

Slaap

De REM-slaapfase is één van de vijf slaapfasen die mensen elke nacht meemaken. Normaal gesproken zit je vier á vijf keer per nacht in de REM slaapfase. De REM slaapfase is te herkennen aan de snelle, willekeurige bewegingen van de ogen en de verlamming van je spieren. Tijdens de REM-slaap zijn we seksueel opgewonden. Dit zou de reden kunnen zijn waar jij je ochtenderectie aan te danken hebt.

Wist je dat… omdat je meerdere slaapcycli per nacht doorloopt je wel tot vijf keer aan toe een erectie kan hebben, van 20 tot 30 minuten per keer.

Hormonen

In de ochtend is het testosterongehalte in een mannenlichaam op zijn hoogst. Dit verklaart ook gelijk waarom oudere mannen minder vaak last hebben van een ochtenderectie, want rond de 40 jaar daalt het testosteron-niveau bij mannen geleidelijk.

Work-out 

Het mannelijk lichaam traint ’s nachts regelmatig de penis, zodat hij in staat blijft om bloed langere tijd vast te houden. Door deze onbewuste oefeningen ’s nachts kan het zijn dat je ’s ochtends op staat met een stijve penis.

Reflex 

Als reflex op bewuste en/of onbewuste aanrakingen die in je slaap plaatsvinden, kunnen je hersenen je piemel stijf maken. De penis is zéér gevoelig en reageert vrij makkelijk op seksuele prikkels, daarom is het niet zo raar dat je wakker wordt met een ochtenderectie.

https://blog.easytoys.nl/waarom-hebben-mannen-vaak-een-ochtenderectie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *