Waarom dragen mannen hun penis links of rechts? 🍆

Waarom dragen mannen hun penis links of rechts? 🍆

This post is also available in: Nederlands (Dutch) English

Waarom dragen mannen hun penis links of rechts? 🍆

Links, rechts of recht omhoog – waar mannen hun penis laten hangen is menig punt van fascinatie en discussie. Is er een medische reden voor waarom mannen links- of rechtsdragend zijn of is het juist compleet willekeurig? Wij gingen op onderzoek uit!

Links- of rechtsdragend: wat is het precies?

Het is simpelweg de voorkeur of je het liefste je penis aan de linkerkant, rechterkant of het midden draagt. De meeste mensen hebben geen bewuste voorkeur, maar tóch is deze er voor één van deze kanten. Het is een fascinerend fenomeen waar intussen wetenschappelijk onderzoek aan toegewijd is. Het antwoord is nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn genoeg theorieën die de voorkeur proberen te verklaren.

#1. Zijn het de hormonen?

In de “International Journal of Andrology” is een studie uit 2011 gepubliceerd, waarin is onderzocht of er een relatie is tussen de voorkeur voor links- of rechtsdragendheid en het niveau van testosteron. Testosteron is een mannelijk hormoon dat belangrijk is bij onder andere de ontwikkeling van de mannelijke geslachtsorganen. Een resultaat uit dit onderzoek was dat op het moment dat er meer testosteron in de baarmoeder was tijdens de zwangerschap, de kans groter is dat je rechtsdragend bent.

#2. Ongelijke tenen

Is jouw ene grote teen iets groter dan de ander? Je linkeroor kleiner dan de rechter? Je bent niet de enige! Een studie in relatie tot links- of rechtsdragendheid en symmetrie kreeg resultaten die aantoonden dat mannen met asymmetrische lichaamsdelen een grotere kans op rechtsdragendheid hebben, dan mannen met symmetrische lichaamsdelen. Het kan een manier zijn om het lichaam in balans te houden.

#3. Appel valt niet ver van de boom

Natuurlijk hebben wetenschappers ook genetica onder de loep genomen. Sommige studies hebben aangetoond dat de voorkeur voor links, rechts of midden kan worden doorgegeven van generatie op generatie. Als jouw vader of opa zijn penis aan één kant draagt, dan is de kans groter dat jij je penis ook aan die kant draagt.

#4. We snappen er de ballen van

In het artikel van Standaard.be vertelt seksuologe Lotte Vanwezemael dat bij de meeste mannen de linkerteelbal lager hangt dan de rechter. En dus is aan de linkerkant meer ruimte om de penis te leggen. Het schijnt een stuk comfortabeler te zijn 😉

Dus, wat wil dit allemaal zeggen?

Niet heel veel. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je midden-, links- of rechtsdragend bent. Of het nou door hormonen, symmetrie, genetica of de hoogte van je ballen komt, het is niet iets waar je controle over lijkt te hebben en het heeft geen invloed op je vermogen om te functioneren in het dagelijks leven. Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd: aan welke kant draag jij je penis?

Welke kant draag jij je penis? 🍆 Laat het weten in de reacties!

https://blog.easytoys.nl/links-of-rechtsdragend-welke-kant-draag-jij-je-penis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *